GRAFOC-trainingen

GRAFOC voorziet acht gratis trainingen voor PC130-arbeiders en twee betalende opleidingen op maat.

Gratis aanbod (voor PC130-medewerkers)

1. Gezond aan het werk: 4 opties - Gratis

We leven en werken langer dan vroeger, een goede gezondheid is hiervoor essentieel. Een goede gezondheid begint bij een gezonde levenstijl. In de opleiding Healty@work leer je enkele tips om op een gezonde(re) manier te werken.

Er wordt gefocust op 3 aspecten: 

1) Bewegen - Een mini inspanning voor een maxi resultaat
2) Gezonde voeding - Tips & trics op de werkplek
3) Goed Voelen - Het belang van mentale veerkracht op de werkplek
4) Healthy@work - een mix van Bewegen, Gezonde voeding & Goed voelen.

Voorkennis: Geen specifieke voorkennis nodig

In deze 3 uur durende opleiding Healty@work worden 2 topics naar keuze geïntegreerd, deze twee topics bepaal je zelf als klant.

GRAFOC-voorwaarden

 • Incompany: Gratis mits deelname van min. 5 arbeiders PC130, mag aangevuld worden met andere deelnemers. Max. 10 à 12 deelnemers: 
 • In open aanbod: Gratis voor arbeiders PC130 

2. Mentoropleiding (meter-/peterschap) - Gratis

Je bent vakexpert, maar daarom beschik je nog niet over de noodzakelijke vaardigheden om deze vakexpertise ook over te brengen. Binnen deze mentoropleiding leer je de kneepjes van het vak om nieuwe en/of jonge werkkrachten adequaat op te leiden. 

Het volgen van deze opleiding is vaak vanuit de onderwijsinstellingen reeds een verplichting om een stagiair te mogen begeleiden, dit binnen het kader van duaal leren. Je krijgt er ook veel voor terug, de nodige expertise én vaak ook subsidies (vb. mentorkorting)

Voorkennis: Geen specifieke voorkennis nodig. Klik HIER voor meer info over de training.

Locatie en duurtijd: incompany of open aanbod: 1 dag. 14 dagen tijd via E-learning

GRAFOC-voorwaarden

 • Incompany: Gratis mits deelname van min. 5 arbeiders PC130, mag aangevuld worden met andere deelnemers. Max. 10 deelnemers
 • Open aanbod: Gratis voor arbeiders PC130
 • E-learning: Gratis voor arbeiders PC130
 • Ter info: Mentorship is geen wettelijk verplichte opleiding tenzij je leerlingen Duaal Leren hebt (dan moet een mentorshiptraining gevolgd worden binnen de 3 maand).

Komt in aanmerking voor een RSZ-korting

3. Opfrissing EHBO - Gratis

Omschrijving: Binnen deze EHBO opfris herhalen we de basiskennis van EHBO. Na het volgen van deze opleiding, ontvangt u het officiele attest van bedrijfseerstehulp (opfriscursus). Klik HIER voor meer info.

Voorkennis: De deelnemers dienen de basisopleiding te hebben gevolgd

Locatie en duurtijd: ½ dag incompany, open aanbod of digitaal via Zoom

GRAFOC-voorwaarden

 • Incompany: Gratis mits deelname van min. 5 arbeiders PC130, mag aangevuld worden met andere deelnemers. Max. 15 aantal deelnemers
 • Open aanbod: Gratis voor arbeiders PC130
 • E-learning: Gratis voor arbeiders PC130
 • Ter info: Opfrissing EHBO is een jaarlijks wettelijk verplichte training

4. Hanteren kleine blusmiddelen - Gratis

Omschrijving: Een brand ontstaat sneller dan je denkt! Wat moet je als werknemer doen in dergelijk geval? Vluchten, een bluspoging ondernemen, collega's waarschuwen,...? In deze opleiding rond brandbestrijding en brandpreventie krijg je antwoord op al je vragen! Klik HIER voor meer info.

Voorkennis: De deelnemers dienen bij voorkeur de basisopleiding te hebben gevolgd

Locatie en duurtijd: ½ dag, incompany of open aanbod.

GRAFOC-voorwaarden

 • Incompany: Gratis mits deelname van min. 5 arbeiders PC130, mag aangevuld worden met andere deelnemers. Max. aantal deelnemers: 5 per halve dag en minimum 1 toestel per 5 deelnemers. Bij een incompany wordt de definitieve duurtijd vastgelegd na een telefonische intake. Dit nadat het kennis- en ervaringsniveau van de deelnemers nader bepaald is. Deze opfrissing is via praktische test en begeleidende vragen.
 • Open aanbod: Gratis voor arbeiders PC130

5. Opfrissing Mobiele arbeidsmiddelen (hef-/reachtruck en hoogtewerker - Gratis

Omschrijving: Een werknemer die werkt met mobiele arbeidsmiddelen zoals een heftruck, reachtruck, ... moet een adequate opleiding genoten hebben alvorens hiermee aan de slag te mogen gaan. Deze wettelijke verplichting is een must om hem/haar alsook de collega's te beschermen. Dit zorgt er tevens voor dat je als werkgever minder kans loopt op schade alsook arbeidsongevallen. Meer weten? Klik dan HIER

Voorkennis: De deelnemers dienen de basisopleiding te hebben gevolgd

Locatie en duurtijd: 1 dag incompany, op maat. Concrete duurtijd is i.f.v van een aantal vaste criteria (reeds een attest in bezit? Hoeveel deelnemers, machines, ervaring?). Intake door Act Now.

GRAFOC-voorwaarden

 • Incompany: gratis mits deelname van min. 5 arbeiders PC130, mag aangevuld worden met andere deelnemers
 • Open aanbod: gratis voor arbeiders PC130
 • Opfrissing is om de 5 jaar wettelijk verplicht 

Trainingen op maat – Betalend

6. PrintmediaCoaching, Verbindende communicatie op de werkplek

Begeleiden, opvolgen en coachen van je (nieuwe) medewerkers

Omschrijving: Coaching maakt mensen sterker. Het voorkomt dat je nieuwe en ervaren medewerkers je bedrijf te snel verlaten. Het versterkt de aanwezige talenten en capaciteiten. Daarom bieden we een traject tot vijf maand aan met 2 bezoeken per maand op de werkplek, op maat van jouw bedrijf én medewerker. 

In deze periode zorgen we voor een actieve begeleiding en coaching op de werkvloer, mét aandacht voor attitude en technisch talent. We zetten in op een laagdrempelige opvolging. Onze ervaring, kennis van de sector en flexibiliteit zijn in het voordeel en vormen een duidelijk aanspreekpunt. We toetsen af of je verwachtingen in lijn liggen met de realiteit en we ontzorgen je als je zelf onvoldoende tijd kan besteden aan een goede opvolging.  Een duurzame tewerkstelling is ons streefdoel en uiteraard is een langere begeleiding steeds mogelijk.

Locatie en duurtijd: Dit is een maatopleiding en gaat incompany door. Steeds met gratis intake voor een beter resultaat. Traject tot 5 maanden, incl. 8 bezoeken op de werkplek.

Onze referenties: Albe De Coker, Brady, Pikt-O-Norm, Autajon, Desmedt Labels, Tuerlinckx Fine Papers, Bredero Graphics, ...

GRAFOC-voorwaarden

 • Incompany: €1.250 voor het volledige traject. Er is geen beperking qua paritair comité.

 

7. Digital Print Operator - Modulair, i.s.m. VIGC

Omschrijving: Ben je actief binnen de digitale print sector, print & sign (LFP), digital labels & packaging, ...? Een beginnende of meer ervaren operator? Dan is deze training in modules iets voor jou!

Krijg inzicht in het volledige grafische productieproces, begrijp de verschillende technologieën en ga bewuster om met materialen en afwerkingstechnieken.

Deze training is onontbeerlijk voor toekomstgerichte bedrijven en digitale printoperatoren, zodat jobs vlot en kwalitatief uitgevoerd kunnen worden en efficiëntie binnen het bedrijf kan verhoogd worden!

Modules: Prepress, Printtechnologie, Materialen, Kleur & Standaardisatie, Inline & nearline afwerking, Toepassingen, Duurzaamheid.

Locatie en duurtijd: Deze GRAFOC-training i.s.m. VIGC kan zowel in-company als in open aanbod.

Info, opleidingsdata & inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.vigc.be | Tel. 014 403 990

Premies:

 • Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-Portefeuille
 • Deelnemende arbeiders PC130: vraag je premie aan via het ANNA-webportaal
 • Iedereen kan deelnemen ongeacht paritair comité

8. Letterpress/typo druk en afwerking - op maat

Omschrijving: Training letterpress/typo druk en afwerking op degel of cilinder

Locatie en duurtijd: Dit is een opleiding op maat en gaat incompany door. Intake is wenselijk om het programma te bepalen.

GRAFOC-voorwaarden

 • Incompany: Intake wordt voorzien voor een opleiding op maat. Prijs i.f.v. het opleidingstraject, iedereen kan deelnemen ongeacht paritair comité

Praktisch

Interesse in ons aanbod? Contacteer je GRAFOC aanspreekpunt of stuur ons een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze opleidngspartner neemt contact voor praktische afspraken. Bij inschrijving hebben wij nodig: Voornaam, Naam, Functie, Paritair comité van de deelnemers en E-mailadres bij een online traject.

Iedereen ontvangt een attest na de opleiding.

GRAFOC en onze opleidingspartner zijn erkend binnen de KMO-Portefeuille.


Jouw contact
David Benoit