Waarom Albe De Coker, Antilope De Bie en Pikt-O-Norm inzetten op PrintmediaCoaching

Je nieuwe medewerker houdt het na twee weken al voor bekeken. Je voelt negatieve spanningen op de werkplek maar kan je er moeilijk de vinger op leggen.  Je ervaren medewerker maakt de laatste tijd veel fouten. Kortom, alles lijkt toch niet zo vlot te lopen als je wil…

Naast een jobportal biedt PrintmediaJobs diensten aan bedrijven die inzetten op duurzame tewerkstelling, waaronder PrintmediaCoaching. We vroegen drie bedrijven waarom ze inzetten op coaching voor hun medewerkers.

Onboarding van nieuwe medewerkers is ontzettend belangrijk naar duurzame tewerkstelling. Een toegewezen mentor (meter of peterschap) in het bedrijf helpt hierin. Maar met coaching gaan we nog een stap verder en richten we ons nieuwe én ervaren medewerkers.

Als een neutrale partner begeleiden we hen tot vijf maanden lang op de werkplek en ontzorgen zo de bedrijven met kennis van zaken. We vroegen drie bedrijven naar hun ervaringen.

Albe De Coker Group

Operations Manager Patrick Leus is voorstander van het eerste uur. “Het heeft voor ons tal van voordelen. Vaak ontbreekt het ons aan tijd en kennis, terwijl de begeleiding en welzijn van de medewerker zeer belangrijk is. Een externe partner zoals GRAFOC die de sector kent, geeft ons vertrouwen en we merken ook resultaat.”

“Door die begeleiding op de werkplek door Henk Van der Beke verhogen de integratiekansen. Op die manier komt ook de juiste job bij de juiste persoon.”

“We streven ernaar om iedere nieuwe medewerker standaard een coaching traject aan te bieden. Iedere persoon heeft een eigen cultuur en het is belangrijk om daar rekening mee te houden,” aldus Patrick, “op die manier stijgt de kans op slagen alleen maar.”

Antilope De Bie Printing

Via jobmatching koppelden we een werkzoekende met ambitie in de printmedia sector met Antilope De Bie in Duffel. Ons advies om er een coachingtraject aan te koppelen vormde een logisch stap in het proces.

Werner Van De Weyngaert, Productieverantwoordelijke bevestigd: “Voor ons is GRAFOC hierin de juiste partner. Jullie kennis van de bedrijven, sector en transparantie geeft vertrouwen. Ook het hoog slagingspercentage. Mislukken kan en mag, maar dat is uiteindelijk niet de bedoeling.”

“Onze nieuwe medewerker doorliep alle aspecten in de drukafwerking omdat we een polyvalent drukafwerker zochten. Hierdoor kon hij snel aangeven waarin zijn voorkeur lag. Op die manier leerde hij ook iedereen sneller kennen binnen het bedrijf wat zorgt voor een vlottere integratie.” “Na een interne opleiding werkt hij nu volledig autonoom op de Stitchmaster.”

Werner ervaart de begeleiding als positief, ook dat het op de werkplek is. Zelf ontbreekt het hem aan tijd hiervoor. Ook de rol van de teamverantwoordelijke speelt mee. Daarom gaat Henk steeds in gesprek met medewerkers, leidinggevenden, HR- verantwoordelijke en/of de zaakvoerder.

De verlenging van de coachingperiode van drie naar vijf maand is een verbetering, die tijd is vaak wel nodig. “De jobmatching was een win-win voor beide partijen. Hopelijk volgen in de toekomst nog meer kandidaten op deze manier.”

Pikt-O-Norm

Ook Pikt-O-Norm uit Merksem, actief in de productie van safety labels, startte in 2022 een eerste coachingtraject op. De teamleader kreeg ondersteuning in communicatieve vaardigheden en leadership. Kort daarna volgde een tweede medewerker.

Directeur Jim Maes was snel voorstander voor het opstarten van het eerste traject: “Ik heb telkens ook overleg met Henk rond de evolutie, zonder elke detail te moeten weten van zijn individuele gespreken met de medewerkers. Hij geeft tips en advies die ik ook toepas om zo de interne communicatie te verbeteren.” En ook de medewerkers ervaren het als heel positief en leerrijk. Van coach Henk krijgen ze op voorhand zowel denk- als zelfreflectie oefeningen mee ter voorbereiding van de volgende coaching sessie.

Meer weten

Bezoek onze PrintmediaJobs-portal:

  1. Vacatures: Check alle openstaande jobs, stages, interim, freelance, ...
  2. Plaats als grafisch bedrijf je vacatures, stages, interim, freelance, ..., gratis voor PC130-bedrijven en slechts €95 voor andere
  3. Jobmatching: op zoek naar een job? Upload je CV wij gaan er mee aan de slag
  4. Stage: Op zoek naar een stageplaats? Raadpleeg onze stagedatabank van 160 Erkende Stagebedrijfen. Zelf een erkenning aanvragen? Dat kan gratis!
  5. Coaching: Tot 5 maand coaching op de werkplek voor een duurzame tewerkstelling in tijden van arbeidskrapte

Contact
www.printmediajobs.be // Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op LinkedIn & Facebook


FLA: alles wat je moet weten
FLA: alles wat je moet weten
FLA?! Waarom deze tool?! Drie registratiekanalen Support ► Snelle link naar bericht FOD Werkgelegenheid ► Snelle link naar Careerpro.be ►…
Lees verder
GRAFOC training: Mentoren opleiding
GRAFOC training: Mentoren opleiding
Mentor zijn is veel meer dan enkel kennisoverdracht. Je bent de belangrijke spil in de opleiding op de werkplek van…
Lees verder
3° Rondetafel Onderwijs-Industrie 2024
3° Rondetafel Onderwijs-Industrie 2024
Wil je als grafische school of -bedrijf je stem laten horen tijdens onze Rondetafel Onderwijs-Industrie? Schrijf je dan in voor…
Lees verder
Investeren in opleiding, Febelgra & GRAFOC informeren!
Investeren in opleiding, Febelgra & GRAFOC informeren!
Opleiding staat volop in de spotlight! Opleidingsplannen, ILA, FLA, CAO-opleidingsdagen,... Om het bos door de bomen te zien ontwikkelden Febelgra…
Lees verder